Veel gestelde vragen

Een draagconstructie uit staal is in 95% van elle gevallen de meest duurzame en economische keuze. Staal is flexibel, demontabel en uiterst geschikt voor hergebruik. Omdat staal een relatief slank en licht product is in vergelijking met hout of beton, wordt staal vaak toegepast als draagconstructie. Staal is goed na te bewerken en behoudt haar kracht in de gehele levenscyclus.

Staalprijzen zijn erg afhankelijk van de grondstofprijzen zoals ijzererts en cokes. Bij dalende prijzen van deze componenten, zal de staalprijs ook dalen. Andersom geldt dit ook.

Staalconstructies worden geconserveerd om de levensduur te verlengen. De meeste staalconstructies worden of thermisch verzinkt, of gespoten, of gepoedercoat. Een combinatie van deze systemen is ook mogelijk. Afhankelijk van de gebruiksklasse waarin een constructie staat, wordt een conserveringssysteem geadviseerd.

Als een staalconstructie wordt verzinkt of gegalvaniseerd, wordt het staal ondergedompeld in een bad met vloeibaar zink. Het staal en het zink vormen dan samen een beschermende zinklegeringslaag. Deze laag voorkomt zelfs corrosie bij krassen en deuken. Ook moeilijk bereikbare delen en roestgevoelige kanten worden tijdens dit proces optimaal beschermd. Thermisch verzinken is voor staalconstructies de meest duurzame behandeling.

Poedercoaten is een proces waarbij staalconstructies worden voorzien van een beschermlaag in kleur. Voordat de producten kunnen worden voorzien van een coating, dienen ze te worden gestraald. Er is geen water of oplosmiddel nodig om de verf aan te brengen. Hierdoor is deze vorm van coaten enorm duurzaam. Er ontstaat een harde coating, kleurvast. Poedercoating wordt met lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. Doordat tijdens het spuiten de poederverfdeeltjes elektrostatisch geladen worden, hecht het zich aan alles waar het de lading weer kwijt kan raken.

Staalconstructies worden veelal in de volgende kwaliteiten geleverd: S235, S275, S355, S460. Elke kwaliteitsvorm heeft haar eigen specifieke eigenschappen en bewerkingsvoorschriften. Constructeurs kunnen u adviseren over het gewenste materiaal gebruik. Staalconstructies worden geoptimaliseerd in toepassingsvorm en detaillering.

Op de hoogte blijven van Hacquebord?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte en ontvang de scherpste aanbiedingen

Deskundig advies of support nodig?

Heeft u vragen over onze producten of bent u opzoek naar een maatwerk oplossing? Onze medewerkers staan iedere werkdag voor u klaar!

BEL 0511 – 444 666

Design & realisatie: Mooiwurk.nl

privacyverklaring

Hedendaags staat Hacquebord Staal – Buizen BV niet op zichzelf. Sinds 2004 behoort Friesland Non-Ferro Metaal BV, gevestigd in Leeuwarden, tot onze groep, waar ca. 1100 ton aan non-ferro op voorraad wordt gehouden. In 2007 werd Monster Staal – Buizen BV verworven, waar vanuit onze standplaats Giessen iedere werkdag talloze afnemers in het zuidwestelijke deel van Nederland bediend worden.